Teneriffe úti célok:
TEIDE ÉS CANADAS:
A Teide 3.718 méterével Spanyolország legmagasabb hegye, és feltétlenül a látnivalók listájára kívánkozik. Ahhoz, hogy a krátert elérjük, át kell vágnunk a Canadas Természeti Parkonamely egy felejthetetlen tájképélmény.

LOS GIGANTES:
500 méter magas szirtek magasodnak ki függőlegesen a tengerből és csodálatos panorámát nyújtanak.

SÁRKÁNYFA:
A sziget északi részén, Icod de los Vinosban áll Teneriffa jelképe. Ennek a liliomfajtájú fának az életkorát kb. 3000 évre becsülik.

SANTA CRUZ DE TENERIFE:
Látogatás a sziget fővárosába, ahol az Iglesia de la Concepción (fogadalmi templom), a Nuestra Senora de Africa vásárcsarnok, ill. az élénk vásárlóutcák felkeresése állnak a programban, melyet semmi esetre sem szabad kihagyni.

LORO PARK:

Puerto de la Cruzban található ez a 120.000 m2 nagyságú terület – egy egyedülálló kombinációja természetnek, show műsornak és állatkertnek.

BOTANIKUSKERT:
Puerto de la Cruzban található. Ritka, egzotikus növények sokaságát csodálhatjuk itt meg. 

DELFINEK ÉS BÁLNÁK:
Teneriffa és La Gomera szigete között delfineket, sőt bálnákat is látni. Kérjen felvilágosítást helyi képviselőnktől a sokrétű hajókirándulásokról.

ÉTEL ÉS ITAL:
Az idegenforgalmi központokban már ritkán találni jellegzetes spanyol vagy kanári szigeti konyhát. A csaknem határtalan kínálat inkább német, angol, olasz vagy kínai specialitásokból áll. Ennek ellenére nem maradunk le a kanári szigeti ételekről. A sziget belsejében jó vendéglők találhatók, melyeket főként a helyiek látogatnak. Az itt lakók étlapjára gyakran felkerül a nyúlhús, ehhez apró, tengervízben főtt burgonyát tálalnak. A híres spanyol vörösbor, a Rioja a szárazföldről származik, és a borszakértők igen magasra értékelik.
forrás: Teneriffe ismertető - Start Utazás