Oroszország

Nincs még egy ilyen méretű földsáv, amelynek arculatát ennyire széles ecsetvonásokkal festett meg a kultúra, az éghajlat, a történelem és a természet.


Oroszország

Oroszország úti célok:
Környezet, éghajlat:
Területét tekintve Oroszország a világ legnagyobb országa - a Föld területének 10 százalékát foglalja el. Éghajlata méreteihez illõ: míg nyár derekán szinte valamennyi orosz vidáman közlekedik ingujjban, addig tél közepén akadálytalanul lehet végigkorcsolyázni a folyókon az északi Jeges-tengertõl a Kaszpi-tengerig, vagy el lehet szánkázni Szentpétervárról Vlagyivosztokba... Nincs még egy ilyen méretű földsáv, amelynek ennyire széles ecsetvonásokkal festette meg az arculatát az éghajlat.

Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uráltól keletre esik Szibéria szélsőséges tundra éghajlatával. Az Uráltól Nyugatra, az európai részeken az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik.

Beutazási feltételek
Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek. Szolgáltatásaink igénybe vétele esetén minden szükséges papírt biztosítunk, így a vízumügyintézést is vállaljuk.

Hivatalos pénznem
Rubel. 1 Rubel=100 kopejka. Árfolyam (2003. március): 1 USD kb. = 28,5 Rubel, 1 Euro kb. = 36 Rubel.
Javasoljuk dollár vagy euró bevitelét Oroszországba, szinte mindenhol át lehet váltani rubelre. Fizetni legtöbb esetben nemzetközileg elismert bankkártyával is lehet a városközponti boltokban, éttermekben.Szállodán kívül sok éjjel-nappal működő pénzváltó található.

Közlekedés
Városon belül leggyorsabban metróval lehet közlekedni (5:30 órától 01:00 óráig), Moszkvában az utazáshoz mágneskártya vehető, amelynek ára 10 rubel.Többszöri utazásnál kedvezményes jegyár lép érvénybe. Szentpéterváron 8 rubel egy metrózseton.
Egyéb közlekedési eszközök: 6 órától 24 óráig minden felszíni városi közlekedés, a jegy ára 7-12 rubel. Jó megoldása kis minibuszok igénybevétele, amelyek gyakoriak, gyorsak és iránytaxi jellegűen működnek (bárhol le lehet állítani a fel- és leszálláshoz).

Szállodák értékelése
Az ország besorolásai megfelelnek a nemzetközinek.

 Ivóvíz
A csapvíz nem ajánlott közvetlen fogyasztásra, palackozott vizet mindenhol lehet vásárolni.

Egészségügyi ellátás
Európai szintű, elismerik az európai biztosítótársaságok által nyújtott szolgáltatásokat.

Borravaló
Éttermekben 5-10% az általánosan elfogadott mértéke.

Az orosz konyha
Borscs-céklaleves, Scsi-orosz káposztaleves, Vinegret-téli zöldségsaláta, Pelmenji-szibériai húsos derelye, Vareniki-derelye (krumplis, túrós, meggyes, stb), Fekete és vörös Kaviár, Pirogi-töltött kelttésztás sütemény, Kvasz-erjesztett ital
Italok közül a vodkát – melyből több jó minőségű fajta is található -, a pezsgőt (sampanszkoje) érdemes megkóstolni.


forrás: Oroszország ismertető - Start Utazás