Ablak a Világra - Utazási magazin


Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztéseKapcsolódó cikkekHajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése

A Kormány 2007. július 25-i ülésén kiemelt projektként nevesítette a „Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése - Aqua-Palace Élményfürdõ ” címû projektet, amelynek keretében a Hungarospa Zrt. 2,25 milliárdos támogatással építheti fel az egyébként 4,5 milliárd forint értékû beruházást.

A fejlesztés célja, hogy Hajdúszoboszló nemzetközileg elismert gyógyhely és fürdõváros legyen. Az egész évben nyitva tartó létesítmény Európa legnagyobb fürdõkomplexumának részeként jön létre, azonban önálló bejárattal a fürdõ többi részétõl elkülönülten is mûködik majd.

Az Aqua-Palace fedett élményfürdõ 15000 m2-en, 1600m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fõ befogadására lesz alkalmas. A földszinten alakítják ki az élményfürdõrendszert: jégbarlangfürdõ, mozi-fürdõ, termálfürdõ, barlangfürdõ, római fürdõ, Gangesz fürdõ, tengeri fürdõ, csúszdamedence.

Az elsõ emeleten található gyermek- és családi fürdõben bébi- és anyuka-, bébiúsztató-medence, gyermekfoglalkoztató-, gyermekpihenõ-terem, pelenkázó helyiség, családi-, pezsgõmedence és két gyermekcsúszda lesz. Ugyanazon a szinten szaunákat, gõzkamrákat, masszázszuhanyt, merülõ medencéket helyeznek el, a második szinten pedig uszodát és privátfürdõket alakítanak ki.

A beruházás 2008 elsõ negyedévében indul, befejezése 2009-re várható.

Forrás: