Szilveszter Sorrentóban


Olaszország
Utazás áttekintő:

Ország:   Olaszország
Város:  

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  
2019.12.29
6 nap/5 éj
128 273
Ft / fő


6 nap/ 5 éj
128 273
Ft / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Igazi mediterrán óvév búcsúztatóra indulunk Olaszországba, ahol a pálmafák is ünnepi díszbe öltözve várnak. A kora reggeli órákban elutazás Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Kora esti érkezés a szállodába Montecatini Terme városába.


2. nap: Nápoly-Sorrentó

Reggeli után folytatjuk az utazásunkat dél felé. Vár Dél-Olaszország fővárosa, az ellentmondások, a szűk sikátorok és a pizza városa...Campania tartomány fővárosába, a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba látogatunk, ahol gyalogos és autóbuszos városnézésen veszünk részt helyi idegenvezetővel. Belvárosi sétánk alkalmával megtekinthetjük a Dóm nagyszerű gótikus épületét is, ahol leróhatjuk tiszteletünket Nápoly védőszentjének, Szt. Gennaronak ereklyéi előtt. A keskeny, sikátoros utcákon járva pedig egy igazi nápolyi , szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A "corno", vagy becézett formában "curniciello" jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! Szálláshely elfoglalása az esti órákban a sorrentói félszigeten.

3. nap: Capri szigete
Felejthetetlen hajókirándulás a nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére. (Ár: 85 EUR/fő).Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Augustus császár pedig a "dolce far niente", azaz édes semmittevés szigetének nevezte Caprit, a Nápolyi-öböl kis szigetét, mely a világ egyik leglátogatottabb uticélja. Anacapri városában van egy varázslatos hely, a Villa San Michele. A villa, Axel Munthe svéd orvosnak köszönhető, aki Tiberius császár egykori palotájának helyén építkezett . Az orvos öt nyáron át, napkeltétől, napnyugtáig építette, saját kezével-villáját, a szigeten élő egyszerű emberek segítségével. Káprázatos kertjének egyik legfőbb látnivalója a páratlan kilátás a Nápolyi-öbölre egy több ezer éves egyiptomi szfinx mellől, melyet állítólag maga Tiberius hozott ide a Nílus partjáról, hogy a kertjét díszítse. A szfinxnek állítólag varázsereje van…Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahol lélegzetelállító panoráma vár ránk. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat, majd megkóstolhatjuk a citromos csokoládét és a helyi limoncellot is. Délután visszautazunk a szállásra. Készülődés a szilveszteri éjszakára! Vacsora élőzenével a szállodában!

4. nap: Positano-Amalfi-Ravello-Sorrento
Újévi reggelink után fakultatív kirándulási lehetőség a világ egyik legszebb panoráma útján. Az Amalfi-part felfedezésére indulunk, a Salernói-öbölbe. Útközben rövid megállót teszünk Positano elbűvölő kisvárosa felett. Panoráma fotózás, a világ egyik legtöbbet fényképezett kisvárosa felett, majd továbbutazás. A Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit keressük fel. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő, majd utazás a szintén a Világörökséghez tartozó festői kisvárosba, Ravelloba, mely gyönyörű kerámiáiról is ismert. Ravello az Amalfi-part többi híres településével ellentétben nem a tengerparton fekszik, így egy kis kanyargós hegyi úton jutunk majd el a 350 méter magas Monte Torellóra. A várost XII-XIII. században virágoztatta fel a Rufolo család, akiknek köszönhetően a város különleges gyöngyszeme is megvalósult. A Villa Rufolo buja kertjéből és mór kerengőiből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. (Belépés, ünnepi nyitvatartástól függően!) Visszautazás a szállásra az esti órákban, de előtte még látogatás Sorrento hangulatos belvárosában.(Ár: 45 EUR/fő).

5. nap: Pompei-Vezúv
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Látogatás Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése, lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezető szakszerű tárlatvezetésével (Ár: 35 EUR/fő*). Ezt követően utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Esti érkezés a Montecatini Terme városában található szállásra.

6. nap: Montecatini Terme-Budapest
A kora reggeli órákban megkezdjük hazautazásunkat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft/fő
Nápoly városnézés helyi idegenvezetővel 10 EUR
Amalfi kirándulás 45 EUR
Amalfi dóm 3 EUR
Smaragd barlang 6 EUR
Ravello/Dóm Múzeum 4 EUR
Villa Rufolo 7 EUR
Santa Chiara kolostor 6 EUR
Vezúv kráter belépő 10 EUR
Vezúv helyi busszal a kráterig 10 EUR
Pompei tárlatvezetéssel 35 EUR
Capri kirándulás (transzfer, hajójegy, busz) 85 EUR
Capri libegő 11 EUR
Capri hajókázás 18 EUR
Augustus-kert 1 EUR
Axel Munthe Villa 8 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! (kb. 1-2 EUR/fő/éj)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé

Indulás: Budapestről, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz-től. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: