Toszkán randevú: nyaralás programokkal


Pisa
Utazás áttekintő:

Ország:   Olaszország
Város:   Livorno, Pisa

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   4*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásRövid ismertető: E csodás programunban a kéklő tenger harmóniájával átitatott történelmi, művészeti, és természeti látnivalóktárházát nyújtjuk Önöknek, ötvözve a fürdőzés örömeivel.
A hűsítő habok mellől indulva Toszkána kevésbé ismert, ámde kihagyhatatlan tájaira és kisvárosaiba is elkalauzoljuk, míg különleges dzsiptúránkon egyedülálló élmény a márványvilággal ölelt magasságból megcsodálnie szemet gyönyörködtető régiót. Mindez csakÖnre vár!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás

Hotel Golf Tirrenia - Livorno 4*
(Véleményünk szerint: 3*+)
A homokos tengerparttól kb 200 m-re, zöld környezetben találjató, medencés szállodában, Tirrenia kis település központjától kb. 500 m-re.
Szobák: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt
Szolgáltatások: medence, étterem, bár, recepció.

Ellátás: a program kizárólag félpanzióval foglalható

Fel- és leszállási lehetőség
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok

6 nap/5 éj (oda-vissza nappali utazással)
2019. 06.29-07.04. (szombat- csütörtök)
2019. 09.07-09.12.(szombat- csütörtök)

További 7 nap/5 éjszakás turnus ITT!
2019. 08.24-08.30. (szombat-péntek)

Program

1. nap: Budapest-Livorno
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés után elfoglaljuk a tengerparti szálláshelyünket Livorno környékén az esti órákban.

2. nap: Mesés középkori kisvárosok: Bolgheri - Suvereto
Pihenés, strandolás a tengerparton, vagy félnapos fakultatív kirándulás a múltba. Utunk elsőként Bolgheri-be, a lenyűgözően szép kisvárosba vezet. Az olaszországi utak szerelmesei előtt ismert, ciprusok által szegélyezett csodás úton lehet eljutni. A fenséges települést egyik oldalról a tenger, a másik oldalról erdőkkel borított hegyek veszik körül. Elsőnek a román stílusú Giacomo e Cristoforo templomot pillanthatjuk meg, mely a várost körülölelő kastélynak a részét képezi. A városkán belül szűk, narancs és réz színű utcácskákat, ételkülöngességekkelcsábító éttermeket találunk. Miután itt születtek a leghíresebb toszkán vörösborok, egy borkóstoló programmal búcsúzunk a várostól. EzutánSuvereto-ba, az egyik legszebb toszkán, középkori etruszk kisvárosba látogatunk, mely a hegyek és a fénylő tenger között fekszik. A városka középkori kincseivel, hangulatos kőházaival, történelmi palotájával a nyugodt, mediterrán toszkán életérzés aromáját nyújtja részünre. Élményekkel telve visszautazunk szálláshelyünkre. A nap további részében strandolás és szabadidő. (Ár: 35 EUR/fő ajándék borkóstolóval)

3. nap: 
Pisa-Torre del Lago- Pietrasanta
Szabadprogram, fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás keretében a festő iPisa-ba indulunk. Meglátogatjuk a lenyűgöző Csodák terét, mely világörökségünk része, és ahol a lebilincselő keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferdetorony vár minket.Belülről is megcsodáljuk a Dómot és a keresztelőkápolnát. Ezután a világhírű zeneszerző Giacomo Puccini városát,Torre delLago-tkeressük fel. Ismerkedünk a zeneszerző lakhelyével, a Villa Puccini gyönyörű kertjével, ahol a Pillangókisasszony és a Tosca lehengerlő dallamai születtek. A család tulajdonában levő ház, ahol a zeneszerző sírja is található, múzeumként ma is látogatható. A csodás fekvésű települést a tenger és a Massaciuccoli- tó öleli át.A tengertől alig pár kilométerre fekvő Pietrasanta-banfolytatjuk utunkat. Évezredekkel ezelőtt többek között az etruszkok és a rómaiak is gazdag örökséget hagytak maguk után.A középkori kisváros szépségét emeli a márványból készült gyönyörű épületek sokasága: a Dóm, a San Martino templom, a kormányzósági palota, vagy a harangtorony a legfontosabb látnivalók közé tartoznak. A közeli Carrara miatt, ahol a híres márvány kerül felszínre, sok híres művész települt ide az utóbbi évszázadokban. A város érdekessége a Museo dei Bozzetti szobormúzeum, mely híres lakói tiszteletére jött létre,és ahol olyan nem mindennapi alkotásokkal találkozhatunk, melyek mindenkinek maradandó élményt nyújtanak. Itt láthatjuk többek között a kolumbiai művész, Botero alkotásait is: a kerekded és buja formájú, de jellegzetesen egyszerű, ám mégis kifejező alakokat.(Ár: 35 EUR/fő)

4. nap: Dzsiptúra a márvány világába -Viareggio
Fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy egy különleges fakultatív, félnapos programlehetőségre invitáljuk Önöket. Egy egyedülálló dzsiptúra keretében lélegzetelállító magasságba jutunk fel (tengerszint feletti 1000 m) a Collonata völgy panoráma útjain. Teraszos megállóink során káprázatos fotók sorozatát készíthetjük Versilia-i partszakasz és Cinque Terre látványáról, miközben megismerjük a híres Carrara-i márványmegmunkálásának, és a vele dolgozó híres mesterek, köztük Michelangelo történetét. Ezt a csodás kőzetet használták a Pantheon és sok egyéb reneszánsz kori, mesés szobor megszületéséhez. Ellátogatunk egy helyi kőfejtőbe, a Quantum Csendje című James Bond film helyszinére, megismerve a bánya és a gyönyörű kőzet feldolgozásának érdekességeit. Különleges, életreszóló élmény az ember, a fenséges hegyek és a természet kapcsolatának tanújának lenni. Szállásunk felé megállunk a híres és elegáns Viareggio-ban, fürdési lehetőseggel, hogy a kék tenger, a homokos part és a sétány szépségeit élvezhessük az elegáns tengerparton. (Ár: 35 EUR/fő)

5.nap: Szabadidő, strandolás a tengerparton, vagy fakultatív hajókázás a közeli partok mentén.

6. nap: Hazautazas
Reggeli után hazaindulás, utazás pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
Pisa-Torre del Lago- Pietrasanta: 35 EUR/fő
Mesés középkori kisvárosok: 35 EUR/fő ajándék borkóstolóval
Dzsip túra a márvány világába 35 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak (összesen kb. 16 EUR/fő):
Pisa/ Keresztelőkápolna és Dóm: kb. 7 EUR/fő
Pisa/transzfer a Csodák Terére: kb. 2 EUR/fő
Torre del Lago/ Puccini villa belépő:kb. 7 EUR/fő
Pietrasanta/ Museo dei Bozzetti: ingyenes

Audio-guide: 3 000 Ft/fő/tartózkodás/

Üdülőhelyi díj:15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Strandszervíz: (2 nyugágy és 1 napernyő) kb 15-20 EUR/2 fő/nap

Minimum létszám: 35 fő.
 


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: