Ezerarcú Dél - Toszkán tájakon: nyaralással (7 nap/6 éj)


Toszkána
Utazás áttekintő:

Ország:   Olaszország
Város:   Talamone

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásFantasztikus akció: kiránduláscsomag az egész hétre, 5 program:165 EUR/fő helyett 145 EUR/fő (májusi időpontoknál)
Strandszervíz és Wi-Fi az árban!

Rövid ismertető: A kéklő tenger és a sokszínű kirándulások ötvözetét ajánljuk programunkon!
Toszkána tengerpartja a legszebbek közé tartozik, környezete pedig sok ismeretlen kincset rejt. Bejárhatjtuk a toszkán táj legelbűvölőbb, festői középkori településeit, hajóval pedig felfedezhetjük a közeli szigeteket is. A finom ételek, a gazdag látnivalók, a környék különleges természeti adottságai, mint a Saturnia hőforrás, egyedülálló és remek kikapcsolódást ígérnek. Mind a tenger szerelmeseinek, mind a kulturális élményt kedvelőknek felejthetetlen élményeket tartogatunk! Mindezek mellett a szálláshelyünk közvetlenül a tengerparton található!

Utazás: légkondicionált autóbusszal
FIGYELEM! A programhoz repülőjárattal is lehet csatlakozni!
Ebben az esetben a rómairepülőjegy aktuális ára és a transzfer összege a feltüntetett részvételi díjhoz hozzáadódik. Részletek irodánkban!
Tervezett menetrend:
Budapest-Róma: 11.45 -13.15.
Róma - Budapest: 14.15- 16.05.

Szállás

Village Golfo degli Etruschi - 3*-osüdülőtelep Orbetello (Maremma)
közvetlen tengerparti szálláshely, strandszervíz és Wi-Fi az árban!

A szálláshely 2-3-4 személyes, kétlégterű elhelyezést biztosít légkondícionált, kényelmes, modern berendezésű, fürdőszobás bungalókban, melyek alapterülete kb.26 nm. A kétszemélyes hálószobához egy kis nappali tartozik TV-vel és hűtőszekrénnyel, és mindegyik bungalónál kültéri pihenősarok is található.
Ingyenes WIFI, és ingyenes strandszervíz az árban.
További információk: ITT!
Videó a szálláshelyről: ITT!


Ellátás: reggeli, felár ellenében 3 fogásos kötelező vacsora salátabárral. A vacsorához ajándék ital (víz, bor)! A program kizárólag félpanzióval foglalható!

Fel- és leszállási lehetőség
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont),Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:
Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Gyöngyös: 9.900 Ft/fő oda-vissza

Időpontok: 
FIX INDULÁS 2019. 05.25-31. (szombat-péntek)
FIX INDULÁS 2019. 09.14-20. (szombat-péntek)

Program
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK:
Saturnia hőforrás:ITT!
Halott város:ITT!
Szépséges szörnyetegek világa:ITT!

1. nap: Budapest-Maremma
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Maremma-ban található szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Hajókirándulás Giannutri és Giglio szigetekre fürdőzéssel
Szabadprogram, vagy egész napos hajókirándulás a toszkán szigetek kisebb gyöngyszemeihez(Ár hajójeggyel és ebéddel: 55 EUR/fő).Reggeli után Argentario/Porto San Stefano kikötőjébe érkezünk. Az elragadó kikötő a Monte Argentario- félszigeten található, egy kis út köti össze a szárazfölddel. A menetrendtől függően szabadidő a városkában. A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngy, ebből lett a hét toszkán sziget, köztük Giannutri és Giglio-szigete is, melyeket a hajókirándulás alatt célba veszünk.Giannutri félhold alakú kis szigete a legdélebbi a hét toszkán sziget közül és szigorú természetvédelmi felügyelet alatt áll. Látogatása csak szervezett formában történhet, állandó lakosainak száma mindössze 20 fő. Sétálunk a parti sétányon, majd fürdési lehetőség a partszakasz egyik elragadó öblében. Visszatérünk a hajó fedélzetére és elfogyasztjuk ebédünket, mely a fenséges tenger gyümölcseit is tartalmazza. Továbbhajózunk a `Liliom-sziget” néven ismert Giglio-szigetére, ahol Olaszország egyik legtisztább tengervizű partszakasza vár minket, a vidék 90%-a a mai napig érintetlen. Meglátogatjuk a Castello negyedet, majd lehetőség lesz szabadidőre, strandolásra is.

3. nap: Sorano- Pitigliano-Saturnia hőforrás fürdőzéssel
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív program a tufára épített városokhoz és a vidék egyedülálló hőforrásához, fürdőzéssel(Ár: 35 EUR/fő).A festőiSorano-t a toszkán Matera néven emlegetik. A sziklatetőre épült ékszerdobozban a panoráma lenyűgöző. Egyedi hangulatú sétánk során megnézzük palotáját, ahol szinte a középkorban érezhetjük magunkat. A város közepén magasodó teraszról a naplemente látványa egyedülálló, a lemenő nap fényében köszön vissza leginkább a városka meseszerű hangulata. A tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző Pitigliano Olaszország legszebb falvainak listáján szerepel. Épületei és zegzugos kis utcácskái szinte beleolvadnak a sziklákba, mintha azokból faragták volna ki őket. Végigsétálunk a meseszerű település tufába vájt útján a történelmi óvárosban, melyet az egykor itt élt zsidő közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek.Utunk az egyik legkülönlegesebb látványt nyújtó, több ezer éves múltra tekintő, meglehetősen kanyargós úton megközelíthető Saturnia hőforráshozvezet. A fürdőt a rómaiak idejéből már említetik az írásos emlékek, később pedig a középkorban is rendszeresen használták. Megmártózhatunk a sziklákon lezúduló, természetes kőkádakbangőzölgő forrás közel 36 fokos vízében és élvezhetjük a víz gyógyító-és masszírozó hatását miközben a környező táj szépségében gyönyörködve lazítunk.

4. nap:Középkori kisvárosok: Capalbio - Tarot Garden (Szépséges Szörnyetegek mesés világa) - Argentario félsziget - Grosseto
Délelőtt szabadidő, fürdőzés, kora délután egy fantasztikus félnapos programra invitáljuk Önöket a környék egyedülálló látnivalóihoz(Ár: 30 EUR/fő). Elsőként azArgentario-félszigetcsodás tájain utazunk: mesés partok és tájak mellett haladunk, elragadó városkákkal ismerkedünk, majd Capalbio-ban teszünk látogatást. A városka eldugott kis utcáin, bámulatos terein bandukolva a középkorban találjuk magunkat. Hihetetlen hangulatot árasztanak a kőépületek és a sikátoros kis utcácskák, amiket látni kell! A városka megtekintése után az itt található misztikus kertet vesszük célba. A 25 év alatt létrehozott Tarot Garden néven ismert, Gaudi által ihletett, káprázatosan színes szoborkertben aTarot kártyák lapjairól készült hatalmas méretű szobrokat láthatjuk. Az itt található Szépséges szörnyekhatalmas élményt ígérnek azoknak is, akiket az ezoterikus világ nem érint meg. A kerámia-és tükördarabokkal borított figurák egy részének a belsejébe be is lehet menni, lépcsőkön és folyosókon át újabb és újabb részletgazdag apróságok tűnnek fel. Esti fények varázsában sétálunkGrossetobelvárosában, ahol műemlékek közül kiemelkedik a Városháza palotája és a Dóm.

5. nap: Viterbo- Bagnai a: Villa Lante- Halott város: Bagnoregio
Ezen a napon is választhatnak, hogy a tengerparton pihennek, vagy velünk tartanak egy igen tartalmas és egyedülálló látnivalókat ígérő, egész napos fakultatív programra (Ár: 35 EUR/fő).
Reggeli után Lazio tartomány felé vesszük utunkat, a Bolsena-tó partján utazunk, melyet ősi kis falvak vesznek körbe. A középkori városfallal körbevettViterbo-ba érkezve, megcsodáljuk a monumentális pápai palotát és a székesegyházat. A városnézés után a közeliBagnaiafenséges vidékére utazunk, ahol a festői, reneszánsz Villa Lante-t látogatjuk meg. A villa épülete lenyűgöző, egyedülálló parkkal van körülvéve, mely gyönyörű példája a késő-reneszánsz olasz kertépítésnek. Napunkat egy időutazással zárjuk az itáliai szellemvárosban, vagy más néven a Haldokló városban,Bagnoregio-ban. Nincs látogató, aki ne ámulna el a felhők feletti település látványától, mely nem véletlen, hogy felkerült a világ száz legveszélyeztetettebb, fokozottan védendő műemléklistájára.A káprázatos környezetben megbújó, autóforgalomtól elzárt, egykor nyüzsgő városkában ma már csak egy tucat ember él, megközelíteni csak egy romantikus, keskeny hídon lehet.

6. nap: Szabadprogram a tengerparton - Orbetello
Szabadprogram a tengerparton. A mai napot a pihenésnek szenteljük. Kedvükre napozhatnak, strandolhatnak vagy fakultatív félnapos program keretében barangolhatnak a szálláshely közelében található varázslatos Orbetello-ban. (Ár:15 EUR/fő)

7. nap: Maremma- Budapest

Hazaindulunk, magunk mögött hagyjuk Toszkána csodálatos vidékét. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Felárak és belépők

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):
- Hajókirándulás Giannutri-Giglio: 55 EUR/fő
- Viterbo-Bagnaia-Bagnoregio: 35 EUR/fő
- Középkori kisvárosok-Capalbio- Grosetto: 30 EUR/fő
- Pitigliano- Sorano- Saturnia hőforrás fürdőzéssel: 35 EUR/fő
- Orbetello: 15 EUR/fő

Belépők ára összesen: kb. 20 EUR/fő
- Bagnaia/Villa Lante: kb. 6EUR/fő
- Bagnoregio/ Haldokló város: kb. 6EUR/fő
- Capalbio/ Tarot Garden: kb. 10 EUR/fő
- Saturnia hőforrás: kb. 2,5 EUR/fő


Audio guide: 3 500 Ft/fő/tartózkodás
Üdülőhelyi díj:9 EUR/fő/tartózkodás (helyszinen fizetendő)
Minimum létszám: 35 fő


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: