Misztikus Bosznia és a piramisok 3 nap/2 éj


Bosznia-Hercegovina
Utazás áttekintő:

Ország:   Bosznia-Hercegovina
Város:   Szarajevó

Ellátás:   félpanzió
Szálláshely:   4*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / fő
Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásRövid ismertető
Utazásunk során megismerkedünk az "Európa szívének" is becézett ország egy részével. Bejárjuk Bosznia fővárosát Szarajevó-t, aholkelet és nyugat kultúrája találkozik és számos érdekesség is színesíti programunkat: ellátogatunk a sokat vitatott boszniai piramisokhoz és Zavidovici kőgyolyókhoz, a Neretva parti Mostar-ba, a Tito bunkerhez, majd részt vehetnek egy rafting túrán is.Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány:érvényes(vissza utazástól számított 90 napig) kártyás személyigazolvány vagy útlevél.Szállás
szálloda 3* Szarajevó környékén (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi)Ellátás (krt)
2 félpanzió (svédasztalos reggeli, menüvacsora 1. nap Szarajevóban, 2. nap Mostarban)


Fel- és leszállási lehetőség
(felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.Időpontok


Április12-14. Gyűjtőjárat: EGER-GYÖNGYÖS (9900 Ft/fő)
Május 10-12. Gyűjtőjárat: EGER-GYÖNGYÖS (9900 Ft/fő)
Június 21-23.
Augusztus 30- szeptember 01.
Október 20-22.
November 22-24.


Program
1. nap:Szarajevó
Indulás reggel 05.30-kor Budapestről. A délutáni órákban megérkezünk és megismerkedünk ennek a szív alakú országnak `büszke” fővárosával, Szarajevóval. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük aCsászár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismertBascarsija - a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Konjic (Titó bunker vagy rafting), Mostar
Az utolsó délszláv háborúban a Szarajevó városát közel 4 éven át ostromolták, ez idő alatt csak egy alagút kötötte össze a lakosságot a külvilággal, innen is kapta a nevét: "a remény alagútja", mely máig megmaradt örök mementóul, és ahová mi is ellátogatunk a mai reggelen. Ezt követően mindenki eldöntheti,hogy Szarajevóban marad és maga kutatja fel a város utcáit vagy választhat két fakultatív programunk közül. Az egyik lehetőség, egy autóbuszos kirándulás, mely alkalmával felkeressük a Neretva mentén fekvő, kevésbé ismert, de annál fordulatosabb történelmi emlékekben bővelkedő Konjic városkát, ahol helyi idegenvezetővel felfedezzük a titokzatosTito bunkert,melyet a II. világháború után építettek atombomba támadás ellen és kb. 350 ember elhelyezésére alkalmas. A föld felszínére visszatérve, megkóstoljuk a bosnyák konyha finomságait.
A másik programlehetőség a merészebbeknek szól: kipróbálhatják arafting túraizgalmait, profi túravezetőnk segítségével, egy folyó melletti grill ebéddel (a rafting túra résztvevői reggel indulnak, így nem tudják megnézni a "remény alagutat"). Ebéd után mindkét csapat együtt indul útnak a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsúMostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában.Ez a történelmi jelentőségű híd aVilágörökségrésze lett.Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számit. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek. Hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház.A városnézés után, leülünk egyvacsoráraés megízleljük az ízletes mostari csevapcsicsát. Vacsora után vissza indulás Szarajevóba, a szálláshelyre. Részvételi díj ebéddel: Bunker túra (belépővel): 25 EUR/fő, Rafting túra (neoprén felszereléssel) 45 EUR/fő.

3. nap:Visoko Piramisok, kőgolyók
Reggeli után elbúcsúzunk Szarajevótól és megismerjük az ország misztikus arcát is. Felkeressüka Visoko településen található, sokat vitatottpiramisokat, vagy csak piramis formájú hegyeket? Legnagyobb köztük aNap piramis. Megnézzük a Piramisok alagútját, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Helyi vezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezettbioenergiahatására az alagútban és az előtte fekvő parkban. Buszunkkal továbbhaladva megállunk a nemrég talált hatalmas kőgolyóknál. Ezek a kőgolyók, Európa legnagyobbjai közé tartoznak és - talán - több, mint 13000 esztendősen, régi, letűnt civilizációkról mesélnek. Sétával felfrissülve elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Egy kis ízelítő
Szarajevó-ról: ITT
Mostar-ról: ITT
Konjic-ról: ITT

Útvonal megtekintése ITT>>
Felárak és belépők

Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában!

Üdülőhelyi díj 12 év felett:
1 500 Ft/fő
Egyágyas felár: 8 900 Ft/fő
Gyermekkedvezmény 12 évig:3 000 Ft/fő

Fakultatív program:
- Mostar, Konjic bunker túra (belépővel) min. 25 fő esetén:25 EUR/fő
- Mostar, Konjic rafting túra (neopren felszereléssel) min. 6 fő esetén:45 EUR/fő
Belépők: kb. 50 KM (kb. 25 EUR)


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: